Tudomány

Valaki belevéste Trump nevét egy lamantin bőrébe

Getty Images
Getty Images

Vasárnap fedezték fel természetvédők, hogy a floridai Homosassa folyóban úszkáló lamantin bőrébe valaki nagy betűkkel a leköszönő amerikai elnök nevét karcolta – írja a The New York Times. A nonprofit Biológiai Diverzitásért Központ (Center for Biological Diversity) 5000 dolláros jutalmat ajánlott fel annak, aki információval tud szolgálni az esettel kapcsolatban.

„Szívszorító, hogy ez a lamantin egy ilyen velejéig gonosz bűncselekmény áldozata lett” – mondta Jaclyn Lopez, a központ floridai vezetője. „Egyértelmű, hogy bárki, aki ezt a védtelen, békés óriást bántotta, különös kegyetlenségre képes, és azonnal elő kell állítani.”

Bár a jelenség tényleg kimeríti az állatkínzás fogalmát, a lamantin szerencsére nem sérült meg súlyosabban, a betűket ugyanis jobbára az állat bőrét borító algatakaróba írták. Ez azonban még mindig sokként érhette az állatot, aki ráadásul nem kifejlett példány, hanem serdülő lehet.

Floridában 6300 lamantin él, a hidegebb időben az állatok a helyi erőművek kiengedett hűtővize környékén úszkálnak, hogy felmelegedjenek. Az államban súlyosan büntetik még azt is, ha valaki megzavar egy lamantint, így a bőrbe karcolás bőven kimeríti a bűncselekmény fogalmát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik