Tudomány

Markáns hidegfront jön Szentestére

Sopronyi Gyula / 24.hu
Sopronyi Gyula / 24.hu

A Kiderül.hu előrejelzése szerint Szenteste markáns hidegfront érkezik hazánkba, jelentős lehűlést hoz. Csütörtökön délelőtt a déli, délnyugati országrészben még átmenetileg felszakadozhat a felhőzet, de a nap döntően borult idővel telik, országos eső érkezik.

A Dunántúl déli felén több helyen hullhat 15-20, helyenként akár 30 millimétert meghaladó csapadék, esetleg zivatar is előfordulhat.

Csütörtökön a nap első felében a Dél-Dunántúlon a megerősödő délnyugati szelet esetleg viharos fokozatot elérő lökések is kísérhetik. Délutántól szintén a Dunántúl déli felén az intenzív esőből több helyen hullhat 15-20, helyenként a beágyazott záporokból akár 30 millimétert meghaladó csapadék. Éjféltől már gyengül a csapadék intenzitása.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 16 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb, délnyugaton az enyhébb idő. Karácsony első napja ismét borult időt hoz, délután északon bukkanhat elő a nap– markáns változás karácsony másnapján, szombaton érkezik, ekkor ismét nagy területen süt majd ki a nap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik