Tudomány

Jön a front, napokig esni fog

Vasárnap este, északnyugatról érkezik a változás.

Frontrendszer közelíti meg hazánkat, az esti óráktól kezdődően északnyugaton már eleredhet az eső: a jövő héttől változékonyra fordul időjárásunk, a jövő héten többször esős, borongós időre készülhetünk.

Vasárnap főleg keleten még számítani lehet hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de nyugat felől egyre többfelé beborul az ég. A nyugati és a középső országrészben egyre többfelé várható eső, zápor, keleten estig még kicsi a csapadék esélye – írja a Kiderül.hu. A Dunántúlon sok helyütt megerősödik az északnyugati, máshol megélénkül az északkeleti szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton, északnyugaton 13 és 16, keleten, délkeleten 17 és 22 fok között alakul.

Hétfőn nyugaton a változó felhőzet mellett hosszabb napos időszakok is lehetnek, másutt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, reggel, délelőtt több helyen számíthatunk esőre, záporesőre, délutántól főleg a keleti országrészben várható csapadék. Sokfelé megerősödik az északi, északnyugati szél, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 11, a csúcshőmérséklet általában 12 és 19 fok között alakul, de északkeleten 20, 22 fokot is mérhetnek.

Kiemelt kép: Farkas Norbert/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik