Tudomány

Egy néző vette észre a riporter daganatát

Victoria Price, a floridai WFLA-TV riportere nemrég kapott egy e-mailt egy nézőtől.

A meg nem nevezett nő nem aktuális hírrel kapcsolatban írt, hanem mert egy bejelentkezésnél észrevett valamit a tévés nyakán. A tényfeltáró riportokban jeleskedő tévés közzé is tette az e-mail szövegét:

Most láttam a riportját. Ami aggodalommal tölt el, az a duzzanat az ön nyakán. Kérem, nézesse meg a pajzsmirigyét. Az én nyakam jutott eszembe róla, amiről kiderült, hogy rákos.

A figyelmeztetés hatásosnak bizonyult, Price elment vérvételre, ultrahangra, majd megvizsgálta egy specialista, és kiderült, hogy az aggodalom jogos volt: a riporternek pajzsmirigyrákja van, a daganat a nyirokcsomókra is átterjedt.

Victoria Price később a Twitterre feltöltött egy képet, amin látható a duzzanat, legalábbis annak, aki tudja, hogy ez bajt is jelenthet

Egy július 24-i tweetben Price megírta, hogy daganatos betegségben szenved, és nyilvánosan megköszönte a nézőnek, hogy figyelmeztette a lehetséges bajra.

Magánjellegű hírt kell megosztanom. Kiderült, hogy rákos vagyok. Köszönettel tartozom a WFLA egyik csodálatos nézőjének, hogy felhívta a figyelmemet.

 

Kiemelt kép: Getty (illusztráció)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik