Tudomány koronavírus

Trump szerint fertőtlenítővel kéne beoltani a koronavírusos betegeket

Ahhoz már hozzászokhattunk, hogy Donald Trump meredekebbnél meredekebb ötletekkel áll elő különböző kérdésekben, nem kivétel ez alól a koronavírus sem. Az hagyján, hogy már a járvány elején elkezdte mindenféle tudományos háttér és kutatás nélkül promózni az egyik lehetséges gyógyszert, a klorokint, amiről időközben kiderült, hogy nemhogy nem használ, de még árt is a betegeknek – most újabb okosságot osztott meg az USA napi koronavírusos sajtókonferenciáján.

Trump szerint jó ötlet lenne fertőtlenítőt injekciózni a betegekbe, mert az majd jól kitisztítja a tüdőt, és a betegek meggyógyulnak, mert ugye köztudott, hogy a koronavírus a tüdőt támadja. „Látom, hogy a fertőtlenítő egy perc alatt kiüti. Egy perc alatt. Lehetséges, hogy injekción keresztül, vagy tisztításként csináljunk hasonlót? A tüdőbe megy be, károsítja a tüdőt, érdekes lenne ezt is lecsekkolni” – mondta roppant összeszedetten az amerikai elnök.

Kép: MANDEL NGAN / AFP

Azt is javasolta egyébként, hogy ha már a vírusnak nem tesz jót a párás, meleg levegő, és közvetlen napfény hatására, a melegtől elpusztul, akkor a napfényt vigyük valahogyan be az emberi testbe, és ezzel öljük meg a vírust. Trump szerint ezt a bőrön keresztül, vagy valamilyen más módon kellene megoldani.

Persze szakértők azonnal megcáfolták, hogy jó ötlet lenne-e fertőtlenítőt inni, vagy injekciózni a testbe – kiemelték, hogy ezt az emberek arra szokták használni, hogy öngyilkosságot kövessenek el, úgyhogy valószínűleg nem jó ötlet beteg embereken kipróbálni. Egyelőre, annak ellenére, hogy Trump szerint tesztelni fogják, a napfény testbe juttatását sem kutatják.

Érdemes ezek alapján is tisztázni: Donald Trumptól senki ne fogadjon el egészségügyi tanácsokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik