Tudomány

Egy biztos, krokodilt így nem lát minden nap

A szivacs rudak gyakori kellékek a medencékben, hiszen felhajtóerejük és hajlékonyságuk segítségével megkönnyíthetik úszási technikák elsajátítását. Úgy tűnik azonban, hogy nem csak az emberek veszik hasznát az eszközöknek.

A közelmúltban a floridai Key Largó-nál pillantottak meg egy krokodilt, amint épp egy sárga szivacs rúd segítségével kelt át a csatornán – írja a Science Alert. A jelenetről egy helyi lakos, Victor Perez osztott meg egy képet az Instagramon.

Az erkélyemen vagyok, és egyszer csak meglátom ezt a nudlit, és hogy egy krokodil lóg róla

– mondta Perez. A férfi ezután elkezdte keresni, hogy hol lehet a pórul járt úszó, akitől a hüllő megkaparintotta az eszközt.

Azt nem tudni, hogy a krokodil hogyan szerezte meg a szivacsot, az viszont biztos, hogy az állat jól elszórakozott zsákmányával.

Gyémánttolvaj akcióban: ilyet még nem látott
Egy New York-i gyémántkereskedő alighanem a világ legkisebb gyémánttolvaját kapta el.

Perez elmondása szerint először nem is fogta fel, hogy a krokodil egy szivacs segítségével úszik. Csak azután vette észre a tárgyat, hogy alaposabban is szemügyre vette a szokatlan mozgó hüllőt.

Key Largo környékén a krokodilok gyakori látogatónak számítanak, szivacs rúddal úszkáló példányt azonban még nemigen láttak – igaz, valószínűleg más krokodilpopulációknál sem gyakori a jelenség.

Crock on a float #keylargo #rockemnreelem #floating #keyslife

Victor F Perez (@vfpkeys) által megosztott bejegyzés, Aug 6., 2018, időpont: 5:16 (PDT időzóna szerint)

Kiemelt fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik