Tudomány

Próbálkozhatunk, de ennél menőbb szelfit sosem fogunk készíteni

A Nemzetközi Űrállomás csapata gyakran mutatja meg képek segítségével, hogy hogyan is telnek a mindennapok az űrben. Az egyik asztronauta ezúttal egy űrséta során készített űrszelfit osztott meg a Twitteren.

Az űrszelfit Ricky Arnold, a NASA asztronautája készítette – számol be az űrhivatal oldala. A kép május 16-án, egy hosszú űrséta alatt született. A művelet során Arnold egyik társával új fejlesztéseket telepített a Nemzetközi Űrállomásra.

A felvétel azért is érdekes, mert az űrhajós sisakján a Föld tükröződik. Ilyen szögből viszonylag ritkán látni az égitestet.

Különleges egy kilátás a mi egyetlen bolygónkra

– írta Arnold bejegyzésében.

Kép: NASA

Az asztronauta társával, Drew Feustellel több mint hat órán át dolgozott az állomáson kívül, hogy befejezzék a hűtőrendszer fejlesztését és telepítsék az új kommunikációs berendezést. Az eszközt a jövőben a kereskedelmi járművek dokkolásakor fogják használni.

A Nemzetközi Űrállomás legénysége gyakran mutatja képek segítségével, hogy milyenek is a mindennapok az állomáson.

Az asztronautáknak és kozmonautáknak köszönhetően már láthattuk, hogy miként fest az űrből a sarki fény és a napfelkelte, de azt is megtudhattuk, hogy az űrhajósok időnként porszívón lovagolva vagy fidget spinnert pörgetve ütik el az időt.

(Kiemelt kép: Thinkstock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik