Tudomány

A NASA leghíresebb női előtt tiszteleg a LEGO

A LEGO végre lerántotta a leplet arról a speciális építőjátékról, ami a NASA, azaz a Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal legendás női úttörői előtt tiszteleg. A nyáron megjelent NASA Apollo Saturn V rakéta után ezzel a dán játékgyártó ismét egy olyan szettet dob piacra, ami nemcsak építőjátékként, de akár oktatási segédletként is bőven megállja a helyét.

A LEGO október 18-án rántotta le a leplet a Women of NASA névre hallgató, 21312-es sorszámú készletéről, ami a rajongói ötleteken alapuló, a közösség által megszavazott, és a dán játékgyártó által jóváhagyott Ideas termékcsaládon belül lesz kapható világszerte november 1-től.

Forrás: LEGO Group

A Maia Weinstock ötlete alapján készült Women of NASA készletben a Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal négy legendás női alkalmazottja kapott helyet, minifigura formában, méghozzá a munkájukhoz kapcsolódó, miniatűr környezetben, ami természetesen hagyományos LEGO alkatrészekből építhető fel.

A készletben helyet kapott Nancy Grace Roman, aki többek között a Hubble Űrteleszkóp tervezésében és építésében játszott kiemelkedő szerepet, Margaret Hamilton, aki az űrprogramhoz nélkülözhetetlen szoftverek fejlesztésében vett részt, továbbá Sally Ride és Mae Jemison asztronauták. Sally az első amerikai nő volt az űrben, míg Mae az első színesbőrű nő, aki űrsiklóval hagyta el a Földet.

Galéria
Forrás: LEGO Group

A 231 elemet tartalmazó készlet nem az első a LEGO történetében, ami a nőkre koncentrál, hiszen a Research Institue névre hallgató 21110-es szettben is csak női tudósok kaptak helyet. A most bemutatott Women of NASA viszont nemcsak azért érdemes a figyelemre, mert a nőkre helyezi a hangsúlyt, de emellett tökéletesen alkalmas lehet arra, hogy az Apollo Saturn V rakétához hasonlóan játékos formában keltse fel a gyerekek érdeklődését az űrkutatás és az ehhez kapcsolódó tudományok iránt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik