Tech

A világ legmenőbb éttermében LEGO-ból építjük az ebédet

Egy hete még mi sem gondoltuk volna, de a világ legmenőbb étterme a dániai Billundban található. Az embert itt nem az ízek veszik le a lábáról, hanem az, hogy az ebédet építeni kell. A Mini Chef megvalósításért a játékóriás LEGO felel, és garantáljuk, hogy a videónk láttán eltátja majd a száját.

A LEGO szeptember 28-án nyitotta meg a LEGO House névre keresztelt különleges központját az egészen aprócska, Billund nevű városkában, nekünk pedig az elsők között volt szerencsénk bejárni és kipróbálni a helyet, az élményeinkből pedig egy meglehetősen részletes cikk is született.

Bejártuk és kipróbáltuk a LEGO eddigi legnagyobb dobását
Szeptember 28-án nyílt meg a különleges élményeket kínáló LEGO House Dániában, amit az elsők között volt lehetőségünk felfedezni és kipróbálni.

A beszámolónkban viszont nem tértünk ki a Mini Chef nevű étteremre, holott van miről mesélni. A LEGO House földszintje lényegében egy hatalmas közösségi tér, ahol két étterem is helyet kapott, amelyek bárki számára látogathatók. Ezek egyike az említett Mini Chef, ami minden kétséget kizáróan

a legmenőbb étkezde, ahol valaha megfordultunk.

Az asztalok egyikéhez ülve hiába is várnánk pincér érkezését: nincs rá szükség. Az ebédet itt nem rendelni, hanem konkrétan építeni kell. Minden vendéget egy étlap, és egy aprócska zacskó LEGO fogad, az elfogyasztandó ételt pedig az aprócska alkatrészek segítségével kell összeállítanunk.

Az étlapot kinyitva látszik, hogy négy lehetőség van: főétel, mellé köret, illetve két különböző adag zöldség. Minden főételhez (hal, csirke stb.) egyetlen piros elem párosítható, a köretekhez egyedi kék kockák, a két különböző zöldséghez pedig különböző alakú zöld és fekete alkatrészek tartoznak.

Ha megvan, mit szeretnénk, akkor az elemeket össze kell építeni, de minden színből csak egy használható. Az alkotásunkat aztán be kell pattintani egy szintén LEGO elemekből készült „kazettába”, ezt pedig be kell helyezni az asztalon található érintőképernyős Foodifyer terminál megfelelő nyílásába.

Galéria
Forrás: Birkás Péter / 24.hu

A gépezet beszkenneli a behelyezett elemeket, ez alapján összerakja az ebédünket, és ha minden rendben van, akkor egyetlen érintéssel küldhetjük igényünket a háttérben sürgölődő szakácsoknak. Az italunkat szintén a Foodifyer segítségével kérhetjük, és a poharakat már pincérek hozzák az asztalunkhoz.

Az ételt viszont nem, a táplálék ugyanis egy önműködő futószalagon érkezik a magasból, méghozzá egy 2×4-es LEGO elemet formázó dobozban, amiben minden egyes „fogás” külön tárolóban található.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy az így felszolgált étel egyáltalán nem műanyag ízű, és az adagokkal felnőttként is simán jól lehet lakni.

Habár a LEGO House mindezért sosem kap majd Michelin-csillagot, az viszont kétségtelen, hogy ezzel a hellyel inkább lenyűgözzük a gyerkőcöket vagy a gyermeklelkű felnőtteket, mint bármelyik fine dining étterem meglátogatásával, a kicsik itt még a zöldséget sem fogják a tányér szélén hagyni.

A LEGO HOUSE-BAN KÉT ÉTTEREM ÉS EGY KÁVÉZÓ TALÁLHATÓ. EZEK EGYIK A MINI CHEF – Forrás: LEGO Csoport

A Mini Chefben egy normál menü 169 koronába, azaz nagyjából 7000 forintba kerül, míg a gyerek adagot (amit plusz egy sárga elemmel kell jelezni) 98 koronáért adják, ami megközelítőleg 4000 forintnak felel meg. Az árak ugyan húzósak, de Dániában ennél olcsóbban máshol sem nagyon lehet megebédelni.

Ha pedig valaki finnyás, és nem szeretne építeni, illetve az sem mozgatja meg, hogy LEGO-dobozban kapja az ebédjét, az még mindig nyugodtan beülhet a szintén itt található Le Gourmet nevű helyre, ami valamivel szofisztikáltabb étterem, mint a Mini Chef, viszont negyed annyira sem menő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik