Tudomány

Egy “chupacabra” tetemére bukkantak Ukrajnában?

24.hu
24.hu

2016. 04. 19. 16:24

A legendás kecskeszívó európai rokonára lelhettek rá a szomszédban – legalább is a helyiek szerint.
Korábban a témában:

A különös lény tetemére az ukrajnai Kolomija közelében talált rá egy helyi férfi. Állítása szerint a test nem lehet egy macskáé, mivel fogai teljesen eltérnek a háziállatétól. A lénynek éles karmai, egy pár rövid mellső és egy pár hosszabb hátsó lába, hosszú farka, és kicsi, hosszúkás szeme van.

Egyes szakértők szerint a lény nem hasonlít semmilyen ismert állathoz. A problémát elsősorban a fogazat okozza, az ugyanis eltér a legtöbb szóba kerülő fajétól. Korábban a legtöbb hasonló tetemről végül kiderült, hogy nyest, vagy róka, a jelenlegi állat feje azonban túl nagy. Valószínűleg a DNS vizsgálat lehet döntő a kérdés megválaszolásában.

Természetesen már a hivatalos válasz előtt megszülettek a különböző, kissé irracionális elképzelések. Egyesek szerint a lény egy titkos katonai bázis teremtménye lehet, amely elszökött alkotói fogságából. Mások szerint az állat a csernobili atomkatasztrófa végeredménye. Ezen kívül érdekes elképzelés az UFO-, illetve az új, ismeretlen faj elmélete.

Talán valószínűbb a sci-fibe illő magyarázatoknál az, hogy az állat felismerése csupán a mumifikálódás, illetve a test sérülései miatt nehézkes. Természetesen az sem elképzelhetetlen, hogy a fogazat egyedisége valamiféle születési rendellenességből fakad – ahogy az sem, hogy a fogazatban a valóságban nincs is semmi különös.

(Via: Mirror)

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.