Tudomány
Tesla Motors CEO Elon Musk unveils large utility scale home batteries at the Tesla Design Studio in Hawthorne, California, April 30, 2015.  Electric car pioneer Telsa Motors unveiled a "home battery" Thursday which its founder Elon Musk said would help change the "entire energy infrastructure of the world."      AFP PHOTO / David McNew

Elon Musk atombombát dobna a Marsra

Dávid Imre
Dávid Imre

városlakó. 2015. 09. 11. 15:56

Elon Musk, a SpaceX és a Tesla Motors alapítója több ezer atombombát dobna le a Marsra, hogy az emberiség számára lakhatóvá tegye. Musk szerint miután a bombák energiája felolvasztotta a sarki jégsapkákat, beindulna az üvegház-hatás, ami kellemesen felmelegítené a hideg és kihalt bolygót. A tudósok meglehetősen szkeptikusan nyilatkoznak az elképzelésről. Mint mondják, megvan a veszélye annak, hogy hogy a bombák hatalmas energiája által megolvasztott víz idővel újra megfagyna, arról nem is beszélve, hogy évezredekre sugárszennyezetté tehetnénk a bolygót.
Ráadásul nem is egyet, hanem rögtön több ezret. A SpaceX-alapító szerint így eléggé felmelegíthetnénk a vörös bolygót, hogy odaköltözhessünk. Na de mi lesz a sugárzással?
Korábban a témában:

A Quartz szerint Elon Musk nem csak milliárdos vállalkozó és korunk egyik leginvenciózusabb gondolkodója – hanem galaktikus gonosztevő is egyben, aki afféle Kegyetlen Mingként atombombákkal szórna meg egy közeli bolygót, hogy aztán gyarmatosíthassa.

A SpaceX és a Tesla Motors alapítója Stephen Colbert Late Show című műsorának szerdai adásában vázolta ördög tervét. Régóta hangoztatja, hogy az emberiség túlélésének záloga az lehet, ha elhagyjunk alaposan lelakott, a környezetszennyezés és a klímaváltozás hatásaitól sújtott szülőbolygónkat, és áthurcolkodunk a Marsra.

A milliárdos szerint „idővel földszerűvé alakíthatjuk” a hideg és kihalt bolygót, azzal, hogy „felmelegítjük”. „Egy paplannal?” – kérdezte Colbert. „Nem, Stephen, nem egy paplannal, hanem rengeteg termonukleáris bombával” – válaszolta Musk.

A vállalkozó szerint a bombák megolvasztanák a marsi jégsapkákat, és beindítanák az üvegházhatást, ami aztán kellemesen felmelegítené a bolygót.

Musk meg van győződve arról, hogy a terraformálásnak ezzel a radikális módszerének a bevetésével élhető környezetet teremthetnénk magunknak a Marson. A tudományos élet kiválóságai már valamivel szkeptikusabbak, úgy vélik, megvan a veszélye annak, hogy a bombák hatalmas energiája által megolvasztott víz idővel újra megfagyna, arról nem is beszélve, hogy a több száz (vagy több ezer) atombomba felrobbantása évezredekre sugárszennyezetté – és így megint csak lakhatatlanná – tehetné a bolygót.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.