Tudomány

Az egészségesre is rá lehet szokni

Imádja a zsíros ételeket? Megszokás kérdése.

Korábban a témában:

Senki sem úgy születik, hogy imádja a cukros üdítőket, a baconös duplahamburgert és a sült krumplit, mindez nevelés és szokás kérdése – legalábbis ez derül ki egy új tanulmányból, amely szerint elég néhány hónap ahhoz, hogy az ember inkább az egészségesebb ételeket kívánja.

A megkérdezéses kutatás helyett a kutatók a sokkal objektívebb mágnesesrezonancia-képalkotás módszeréhez nyúltak, s a résztvevők elméjébe tekintve úgy találták, hogy elég volt fél év ahhoz, hogy az agy jutalmazásért és függőségért felelős központjai a burgonyaszirom helyett a brokkolit imádják.

Hat hónap elteltével ezek a területek jobban reagáltak az egészséges, alacsony kalóriatartalmú ételekre […], és ezzel párhuzamosan csökkent az egészségtelen, magas kalóriatartalmú ételek iránti érzékenységük” – áll a tudósok közleményében.

Magyarul a diéta elején kétségtelenül szükség lesz az akaraterőre, azonban idővel az agyunk is rákap a helyes étkezésre.

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.