Élet-Stílus

Ezek miatt lehet folyton éhes

Olyan okokat gyűjtöttünk össze, melyekről nem gondolnánk, hogy éhesebbé tesznek!

Légkondicionáló

Télen általában több kalóriát fogyasztunk el, mint nyáron, a hidegben ugyanis több energiára van szükségünk ahhoz, hogy egyenletesen melegen tartsuk a szervezetünket. A légkondicionálónak sajnos ugyanolyan hatása van, mint a kinti hideg levegőnek, vagyis még akkor is többet eszünk a hatására, ha nincs szükségünk plusz energiára.

Gyógyszerek


Kép forrása: Thinkstock

Sokféle gyógyszernek lehet erősebb-gyengébb étvágynövelő hatása. A leggyakrabban az antidepresszánsok okoznak ilyen tüneteket. Mindenképpen olvassuk el a gyógyszerek ismertetőjét, és ha hízást, jelentős étvágynövekedést tapasztalunk, beszéljünk a kezelőorvosunkkal arról, lehetséges-e lecserélni a gyógyszert.

Étrend-kiegészítők

A vitaminok és étrend-kiegészítők, akárcsak a gyógyszerek, mindenkire máshogy hatnak, és bár általában nem okoznak étvágynövekedést, valakinél előfordulhat, hogy a hatásukra jóval többet eszik a megszokottnál. Ha új étrend-kiegészítőt kezdünk el szedni, mindenképpen figyeljük meg, mennyit eszünk – ha többet, mint korábban, próbáljuk meg lecserélni egy másik termékre (gyakran ugyanis nem maga a hatóanyag, hanem az egyéb összetevők okozzák az étvágynövekedést).

Még többet szeretne tudni? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik