Élet-Stílus

Tudta, hogy a vodka eltünteti a lábszagot?

Otthoni gyógymódokat mutatunk, amik legalább annyira hatékonyak, mint amennyire bizarrnak tűnnek.

A legtöbbünknek megvan a jól bevált házi gyógymód-tárja, melyekhez a leggyakoribb problémák esetén nyugodtan nyúlhatunk. Érdemes azonban áttanulmányozni a Házipatika gyűjtését, mert új ötleteket is talál benne!

Kellemetlen lábszagra – vodka!

A vodka hasonlóan működik, mint a tiszta alkohol: ha bedörzsöljük vele a lábunkat, megszabadulhatunk a kellemetlen szagokat okozó baktériumoktól, fertőtlenítő hatású, és szárít is, ami azért előnyös, mert a mikrobák számára a nyirkos környezet a legkedvezőbb.


Kép forrása: Thinkstock 

Fejfájásra – ceruza

Természetesen nem belsőleg fogyasztva! Ha idegesek, feszültek vagyunk, hajlamosak vagyunk öntudatlanul befeszíteni az állkapocs körüli izmokat és összeszorítani a fogainkat. Ez annak a területnek a megfeszülését is okozza, mely az állkapocs és a halánték között húzódik, ez pedig fejfájáshoz vezethet. Ha a fogaink közé veszünk egy ceruzát (anélkül, hogy ráharapnánk), automatikusan ellazítjuk az izmainkat, így megelőzhetővé, enyhíthetővé válik a fejfájás.

Szájszagra – joghurt

Kutatások szerint a joghurtban olyan jótékony hatású baktériumok találhatóak, melyek megakadályozzák a szájban élősködő, kellemetlen leheletet okozó baktériumok elszaporodását. Érdemes rendszeresen fogyasztani, természetesen a natúr változatot.

Kíváncsi, mivel csillapíthatja gyorsan a csuklást? Szeretné tudni, mire jó a szódabikarbóna? Olvassa el a folytatást a Házipatika oldalán!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik