Tudomány

Átverés az „elektromos-füves cigi”

A holland E-Njointtól nem száll messzire: nincs semmilyen hatóanyag, csak némi aroma.

Az angolszász bulvársajtónak hála, tele az internet a hírrel: egy holland cég, E-Njoint fantázianévvel piacra dobta a világ első elektromos-füves cigijét, ami száz százalékig egészséges, és legális!

„A maga sajátos módján ellazít, segít az önkifejezésben, s mindezt száz százalékig legálisan, káros hatóanyagoktól mentesen!” – áll az e-spanglit forgalmazó E-Njoint BV honlapján.  Majd azt is olvashatjuk: „a fogyasztó propilén-glikol, növényi glicerin, és természetes, bio aromák keverékét vaporizálja (gőzzé alakítva lélegzi be). Várjunk csak! Miből is áll a hagyományos elektromos cigarettákba való töltőfolyadék, szakszerűen e-liquid? Bizony! Propilén-glikolból, glicerinből, aromaanyagokból, és igény esetén cseppfolyós nikotinból.

Vagyis az E-Njoint sem többet, sem kevesebbet nem ígér, mint bármelyik elektromos cigarettát, illetve igényesebb, nikotinmentes töltőfolyadékot előállító cég.

Mindössze a dizájn más, meg az elnevezés, és persze nagyon hatásos a fogyasztóval cinkosan összekacsintó utalás a „sajátos úton elért, ellazult önkifejezésre.” Trükkös termék az E-Njoint.

Forgalmazói nem hazudnak bele közvetlenül a fogyasztók képébe: nem ígérik meg konkrétan, hogy a felhasználók ugyanazt az élményt kapják majd, mint egy amszterdami „kávézóban”. Csak úgy tesznek mintha. S örülnek a sikernek: jelenleg naponta tízezer darab fogy a majd 9 eurós, eldobható e-spangliból – mondta el a cég vezérigazgatója, Menno Contant a Yahoo newsnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik