Élet-Stílus

Pénisznövelőt rendelt tízezrekért a neten, nagyítót kapott

Igazán kínos internetes átverésről számolt be egy malajziai párt fogyasztóvédelemmel foglalkozó vezetője.

A csak Ong néven azonosított áldozat 450 maláj ringgitért, azaz nagyjából harmincezer forintért rendelt az interneten keresztül egy pénisznövelő szerkezetet, de amikor a csomag megérkezett, igencsak átvágva érezhette magát. A dobozban ugyanis nem a hőn áhított eszközt találta, hanem csak egy nagyítót, egy rövid használati utasítással, ami inkább csak egy figyelmeztetés volt: „Ne használja napfényben”.

A történetet egy sajtótájékoztatón osztotta meg az MCA nevű malajziai párt fogyasztóvédelemmel foglalkozó osztályának elnöke, Michael Chong, aki egyebek mellett ezzel akarta felhívni az emberek figyelmét az internetes átverések veszélyeire – írta a The Star című, angol nyelvű malajziai lap. Chong arra figyelmeztette az embereket, hogy ne dőljenek be a túl olcsón kínált termékeket áruló netes hirdetéseknek, akiknek feladóit legtöbbször még be sem tudják perelni az átvert vásárlók.

Miután a Chong által a sajtótájékoztatón megosztott történet nagy sikert aratott, a The Star külön is megkereste a férfit, aki elmondta a lapnak, hogy a pénisznövelő nagyítós történet nem igaz, és csak azért mondta el, hogy humoros formában hívja fel a figyelmet a netes átverésekre. Elmondása szerint, amikor először hallotta a történetet, még úgy tudta, hogy az valóban megtörtént, mert olyan emberek hívták rá fel a figyelmet, akikben megbízott. „Lehet, hogy maga a történet átverés, de az biztos, hogy nagyon vicces” – jelentette ki Chong.

A férfi elmondta, hogy miután a történetről több helyi lap is beszámolt, több ismerőse is felhívta, miután egy jót nevettek rajta. „Ha humor kell ahhoz, hogy az üzenet eljusson az emberekhez, akkor nincsen azzal semmi baj” – mondta Chong.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik