Tudomány
winamp (winamp, )

Mégsem szűnik meg a WinAmp

Ughy Márton
Ughy Márton

2014. 01. 22. 17:00

Utolsó pillanatban mentették meg az egykor népszerű programot.

Korábban a témában:

Novemberben már megírtuk, megszűnésének napján pedig meg is sirattuk az évezredforduló környékén felkapott mp3-lejátszó programot. Ha valaki anno lemaradt volna róla, a WinAmp olyan volt a számítógépes zenelejátszók között, mint a Google az internetes keresőmotorok között – az AOL nem hiába áldozott 1999-ben 80 millió dollárt a fejlesztő cég bekebelezéséért.

Időközben azonban megváltoztak az erőviszonyok, s bár maga a program továbbra is kitűnő, az emberek már egyszerűen másképp és máshol fogyasztják a zenét és az egyéb audiovizuális tartalmakat. Éppen ezért hosszas szenvedés után az AOL úgy döntött, megszabadul a feleslegtől, és aláírta az egykori sikerszoftver halálos ítéletét.

Az internet felsóhajtott, a Radionomy (egy digitális zenevállalkozás) pedig rászánt 5-10 millió dollárt és 12 százalékos részesedést ajánlott az AOL-nek, hogy átvehesse a WinAmpot és a Shoutcastet. S míg az előbbi programnak inkább nosztalgikus értéke van, az utóbbi megszerzésével a Radionomy immáron az internetes rádiók felének ad otthont.

Az új tulajdonos mindkét termékben lát potenciált, ezért továbbra is fejleszteni kívánja.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.