Tudomány

Házi pornót küldtek a lopott telefonról

Az új tulajdonosok nem tudták, hogy minden felvétel azonnal feltöltődik az áldozat online fiókjába.

A kétgyermekes Victoria Brodsky még tavaly augusztus végén hagyta el (akkor) új Samsung Galaxy S3 típusú okostelefonját. Másnap ugyan bejelentést tett a rendőrségnél, de mivel nem vette észre a zsebtolvajt, komolyabb nyomozásra nem került sor az ügyben.

Igen ám, de egy héttel később egy vadidegen pár fényképe jelent meg Dropbox-fiókjában, amelybe készüléke automatikusan feltölt minden fotót és videót. S bár ez nem bizonyítja a tolvajok kilétét, hiszen az is lehet, hogy az új tulajdonosok jóhiszeműen jutottak hozzá az eszközhöz, mondjuk a valódi elkövetőtől, az áldozat szentül hiszi, hogy a tolvajok pózolnak egykori telefonjának kamerája előtt.

A 39 éves nő hajlandó lett volna túltenni magát az egészen, hiszen biztosítása miatt ingyen kapott egy cserekészüléket, azonban egy hónap elteltével már összesen huszonhat, valószínűleg szexinek szánt fénykép és egy házi pornó figyelt online tárhelyén.

Tekintettel arra, hogy a rendőrök nem voltak hajlandóak megmozdulni, őt pedig már szétvetette az ideg, a médiához fordult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik