Tudomány

A jövő már elkészült

Összecsukható, könnyű elektromos robogó, intelligens rendszer az otthoni energiatakarékossághoz, innovatív sütemények és tudományos élménysziget – bemutatkozik a kreativitásunk.

Június 11-12-én rendezik meg az Innotrends Hungary 2013 konferenciát és kiállítást a Millenárison, ahol látványos, érdekes bemutatókon keresztül ismerhetjük meg a hazai kutatás-fejlesztés eredményeit.

A holnap technológiája már ma készen áll – hangzott el a kiállítást beharangozó sajtótájékoztatón a Nemzeti Innovációs Hivatalban. A közel 4000 négyzetméteren 70 kiállító mutatja be termékeit nagyvállalatoktól a kis startup cégekig. Magyarország nem ásványkincsekben, hanem szürkeállományban nagy, a rendezvény pedig lehetőséget nyújt az innováció és a tőke találkozására.


Fotó: Kummer János

A beharangozó eseményen az egyik leglátványosabb darab például egy elektromos robogó volt. Súlya alig több egy kerékpárénál, összecsukható és mindenféle károsanyag kibocsátása nélkül 60 km/órával lehet vele száguldani. A júniusi rendezvényen a jövő technológiájának bemutatásán túl szerveznek állásbörzét és különleges ételeket is lehet majd kóstolni.

A kilátogatók találkozhatnak egy különleges holografikus kijelzővel, kipróbálhatnak kiterjesztett valóságalapú és interaktív 3D-s szórakoztató játékokat. Lesznek látványos kísérletek és egy tudományos élményszihgettel is találkozhatunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik