Tudomány

Fókuszban az innováció

Innotrends Hungary 2013 néven konferenciát és szakkiállítást rendez a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) június 11-12. között Budapesten.

Az eseményre várják a magyarországi innovációs ökoszisztéma szereplőit és a finanszírozói oldalt is, valamint a meghívottak közt vannak az innovációban élen járó országok innovációs ügynökségeinek vezetői, a Google és a Microsoft egy-egy szakértője, illetve az Európai Unió több tisztségviselője is. A rendezvény célja, hogy a különböző szempontokat ütköztető kerekasztal-beszélgetéseknek is teret adjon.

A szakkiállításra harminc hazai start-up vállalkozás kaphat térítésmentesen kaphat kiállítói helyet. A NIH nyílt pályázati formában kereste a megfelelő startuppereket.

A kiválasztásnál az ötlet technológiai újszerűségét, gazdasági és piaci megvalósíthatóságát, az elképzelés társadalmi hasznosulását vizsgálták. Ezeknek a vállalkozásoknak a fejlődéséről egy filmsorozat is készül, azzal a szándékkal, hogy minél több fiatal kedvet kapjon saját vállalkozásának elindításához.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik