Tudomány

Szörnyre vadászik a világhírű egyetem

Loch Ness-i szörny ()
Loch Ness-i szörny ()

Az Oxfordi Egyetem megunta a találgatásokat, egyszer és mindenkorra be akarja bizonyítani, a jeti márpedig (nem) létezik.

A jeti valószínűleg a legismertebb kriptid a Loch Ness-i szörny mellett, s bár vannak mesebeli lények, melyek valósnak bizonyultak, a legtöbb tudós nem látja elégségesnek az elérhető bizonyítékokat. Persze vannak kivételek, egyes kínai kutatók nem kételkednek a létezésében, egy orosz pedig egyenesen kutatóintézetet hozna létre Szibériában, ahol szerinte legalább harminc jeti él.

Ezzel a bizonytalansággal szeretne leszámolni az Oxfordi Egyetem. A svájci Lausanne-i Zoológiai Múzeummal karöltve “vadászatot” indít, hogy pontot lehessen tenni az ügy végére. Mostantól szeptemberig bárki leadhat bármilyen nyomot, mintát vagy egyéb bizonyítékot, melyeket a nemzetközi kutatócsoport novemberig kíván kielemezni, így év végére már publikálnák is eredményeiket.

A tudósok reményei szerint a projektnek köszönhetően a világ legmeggyőzőbb bizonyítékait sikerül összegyűjteni, majd a rendelkezésre álló modern eszközökkel és módszerekkel “elfogulatlan, félreérthetetlen és meghamisíthatatlan” eredmények születnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik