Nagyvilág

Létezik a jeti néhány tudós szerint

Bizonyítottnak látják a híres-nevezetes havasi ember létét a róla szóló oroszországi konferencia részvevői.

Nemzetközi tudósok egy csoportja megcáfolhatatlan bizonyítékokat gyűjtött a jeti létezésére Oroszország kemerevói területén – jelentette be internetes oldalán a helyi közigazgatás, amely szerint a szakértők lábnyomokra, de még lehetségesen a jetitől származó szőrzetre is bukkantak a hegyekben.

Az expedíción orosz, amerikai, kanadai, svéd és észt kutatók vettek részt – közölte a kemerevói terület vezetése, megjegyezve, hogy a begyűjtött leletek 95 százalékos bizonyossággal szolgálnak arról, hogy a jeti a régióban él. A “megcáfolhatatlan bizonyítékokat” laboratóriumban vizsgálják meg.

Mondák szerint a jeti szőrős teremtmény, amely állítólag a Himalájában él. Sok orosz azonban úgy hiszi, Szibéria egyes vidékein is honos. Létezését azonban még soha nem tudták hitelt érdemlően bizonyítani. Kemerevo néhány éve kezdte “hajszolni” a jetit, hogy ezzel lendítse fel a régióba irányuló turizmust.

A jetikonferenciának még Nyikolaj Valujev orosz bokszolót is sikerült megnyerniük. A havasi emberrel foglalkozó kutatók szerint azért is nehéz bizonyítani a jetik létezését, mert megérzik a kamerákat, így nem lehet filmezni őket.

Kemerevo mindenesetre komolyan veszi a jetiügyet, a helyi egyetemen a havasi embert tanulmányozó kutatóközpontot akarnak felállítani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik