Tudomány

Ezért szeretik a férfiak a vörös húst

hús (hús,)
hús (hús,)

Az "igazi" pasikat nem érdekli a magas fehérjetartalom, de még az íz is csak másodlagos.

Az pedig, hogy a mentális egészség szempontjából is jót tesz néhány deka jól elkészített vörös hús, még csak nem is kerül szóba – a Journal of Consumer Research fogyasztói viselkedésre fókuszáló szaklapban megjelent írás szerint az “igazi” férfiak azért szeretik a vörös húsokat, mert az “igazán férfias” ételnek számít. A kutatók elmondása szerint az erős, hagyományos, macsó férfi számára a vörös hús erős, hagyományos, macsó ételnek számít. Igaz, nem csupán a férfiak, hanem az egész (nyugati) társadalom körében.

Gyakorlatilag a nemi szerepek gasztronómiai elosztásáról van szó: a magukat férfiasnak vagy nőiesnek tartó emberek szívesebben fogyasztanak férfiasnak illetve nőiesnek tartott ételeket.

Az amerikai kutatók azokat is kisegítik, akik bizonytalanok kedvenc étkük férfias vagy nőies jellegével kapcsolatban. A tengerentúlon a legférfiasabb ételnek a közepesen nyers steak számít, amit a hamburger, a jól átsült steak, a marha chili és a csirke követ, míg a legnőiesebb étel a csokoládé, amit a barack, a csirke saláta, a sushi és a csirke követ.

Szerintetek is vannak tipikusan férfias vagy nőies ételek? Vagy mindenki egyen azt, amit csak szeretne?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik