Képzeljük el, hogy valaki karácsonyi süteményt vesz júliusban, és az egészen az ünnepig kitart. Ma ezt még igen furcsállnánk, de a jövőben egy új technológiai fejlesztéstől ez a szokás ha nem is elterjedté, de megvalósíthatóvá válik.
A csodaszert, amitől a legtöbb ehető friss maradhat, bizinnek hívják, és a Minnesotai Egyetem mikrobiológusai próbálták ki először ételeken.
A bizin használata biztonságos, mégis képes megölni a friss fehérjéket tartalmazó hús, tej, tojás és hal bomlásáért felelős baktériumokat.
Azon túl, hogy első hallásra ijesztő, az örök friss élelmiszernek sok pozitív tulajdonsága lehet. A találmánnyal elkerülhetők lennének az ételmérgezések, amelyeket például a szalmonella, vagy a veszélyes E. coli, illetve a liszteriózis fertőzések okoznak.
Az egészségügyi problémákon túl a megtakarítást is növelné, mivel csökkenne a háztartásokból kidobott élelmiszerek száma. Hátránya, hogy csak zöldségekre, gyümölcsökre nincs hatással. Használata pedig egyelőre élelmiszeretikai kérdéseket vet föl.