Tudomány

Az FBI évtizedekig hitte: Hitler még él

Az amerikaiak több mint hétszáz oldalas aktát szenteltek az elméletnek, melyben kétségbe vonták Hitler halálát.

Ahogy a történelemkönyvekből ismerjük, Adolf Hitler 1945. április 29-én öngyilkosságot követett el föld alatti bunkerében. Hitler és felesége, Eva Braun földi maradványait 1970. április 4-én égették el.

Tudósok biztosan állítják, további koponyatöredékeket és csontdarabokat a Szovjetunióba szállítottak. Adolf Hitler halálával semmilyen történelmileg igazolható kétség nem merült eddig fel.

Címlapon Hitler halála (Stars & Stripes, amerikai katonai újság, 1945):

A náci vezér halálát az USA-ban nem kezelték ennyire nyilvánvaló tényként. Újonnan nyilvánosságra hozott FBI-dokumentumok szerint a J. Edgar Hoover vezette nyomozóiroda közel 30 éven át tartott fenn dossziét Hitler feltételezett életben maradásáról.

A titkos nyomozók 752 oldalnyi dokumentumot gyűjtöttek össze. Ezekben gondosan megvizsgálták azokat az eseteket, amelyek gyanúra adhattak volna okot, hogy Hitler életben maradt.

El lehet képzelni az FBI-ügynököket, amint éppen egy argentin farmon vagy egy New York-i hotelben követik a Hitlerre hasonlító férfiak tömegét.

Az igazságot végül a szovjet hadseregen belüli SZMERS kémelhárító szervezet jelentéséből tudták meg. Ez az irat pontott tett az ügy végére, és biztossá vált Hitler társainak vallomásaiból, hogy a Führer valóban főbe lőtte magát.

AJÁNLOTT LINKEK:

Az FBI egy évtizeden át vizsgálta Hitler “színlelt” öngyilkosságát (Múlt-kor)
Hitler-akta (FBI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik