Brutálisan megdrágul a YouTube Premium

A családi csomagért majdnem dupla annyit kell majd fizetni, mint eddig.

Kellemetlen üzenetet kaptak a YouTube Premium felhasználók a napokban, a Google ugyanis bejelentette, hogy áremelést hajt végre. Ebben önmagában még nem lenne semmi extra, ugyanis a legtöbb cég sajnos egyre jobban tornássza fel az árait. Megnézve azonban az áremelés mértékét, elég drasztikus lépést tett a Google.

Magyarországon eddig relatíve alacsony árat kellett fizetni a többi európai országhoz képest: az egyéni előfizetés havi 1790 forint, a családi csomag – amibe akár 6 felhasználó is beférhetett – 2690 forint volt. 2024 szeptember 28-ától azonban előbbi esetében 2390 forintot, a családi változatban pedig 4790 forintot fognak levonni havonta az előfizetőktől.

Ez utóbbi szokatlanul magas, 78 százalékos emelést jelent, míg az egyéni előfizetőknek 33 százalékkal kell majd többet fizetnie.

A PCForum megjegyzi, hogy ezzel a magyar YouTube Premium előfizetések árai az európai középmezőnybe kerülnek – a németeknek, a franciáknak vagy a briteknek továbbra is jóval többet kell fizetnie. Az áremelésre a Google üzenete szerint „a kiváló szolgáltatás és a funkciók folyamatos biztosítása érdekében” kerül sor.