Tech

A gamerek hadat üzentek a Tesla Cybertrucknak

Epic Games
Epic Games
A Fornite-ban halálos ítélet, ha valaki Elon Musk teherautóját használja.

A Fortnite napjaink egyik legnépszerűbb battle royale műfajú (mindenki mindenki ellen egy szűkülő játéktéren, csak egy maradhat) videójátéka, ingyen letölthető PC-re, konzolra és androidos mobilokra, a program mögött álló Epic Games pedig már évek óta azzal tartja fenn az érdeklődést az amúgy különféle mikrotranzakciókból élő alkotása iránt, hogy rendre új frissítésekkel és funkciókkal bővül a játék.

Ezek egyik formája, mikor a játék olyan népszerű franchise-okkal működik együtt, mint például a Marvel vagy A Karib-tenger kalózai, és a játékosok Pókember vagy Jack Sparrow jelmezt szerezve vehetnek részt a soha véget nem érő összecsapásokban.

Az egyik legújabb ilyen jellegű kollaboráció, hogy a napokban a játékban megnyithatóvá vált a Tesla Cybertruck, mint vezethető jármű, a fogadtatása ugyanakkor nem feltétlenül olyan, mint amire az együttműködés mögött álló cégek számíthattak.

A játékosok jelentős része az internetes reakciók alapján nem igazán örül a – vélhetőleg az Elon Musk cége által fizetett – „promóciónak”, és egyesek egészen odáig mentek, hogy háborút hirdettek a játékban feltűnő, baltával faragott dizájnú teherautó, illetve azon felhasználók ellen, akik használni merik a járművet.

A Fortnite játékmenetének lényege ugye alapvetően az, hogy egy folyamatosan szűkülő játéktéren mindenki vadászik mindenkire, hogy aztán egy győztes maradjon, viszont ezt a szabályt most felrúgja, ha feltűnik a hírhedt autó, ugyanis innentől fogva az a cél, hogy a Cybertruck megsemmisüljön a benne ülő felhasználókkal egyetemben. Ha ezt sikerül elérni, akkor minden visszatér a megszokott mederbe.

A Cybertruck a 2019-es bejelentése és a 2023-as megjelenése óta egyaránt kap hideget és meleget, vannak, akik feltétel nélkül rajonganak az elektromos teherautóért, míg mások sorozatban gyártják a mémeket arról, hogy a Tesla fejelsztése – elméletileg – ugyan golyóálló, de a mindennapokban nem él túl egy autómosót. A nem túl pozitív megítélést nem segítik a lerobbanó és furcsa hibákról szóló hírek, továbbá az sem, hogy nemrégiben vissza kellett hívni az összes forgalomba került modellt – ehhez képest mondjuk apróság, hogy a célcsoportnak nem igazán tekinthető Fortnite-játékosok többsége gyűlöli a hétköznapinak mondjuk tényleg nem nevezhető járművet.

Ezen a ponton persze felmerül egy olyan kérdés is, vajon ennek mennyi köze lehet Elon Musk személyéhez? A megosztó milliárdosról itt írtunk részletesebben.

Kapcsolódó
Ki akarta próbálni a Tesla Cybertruck gázló üzemmódját, a fürdőzőknek kellett kimenteniük a tóból - videó
Elon Musk szuperautója elméletileg vízben is tud gázolni, a gyakorlatban nem biztos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik