Tech

Három új Xbox-konzolt mutatott be a Microsoft

Hatalmas újdonságokra azért senki ne számítson.

A kilencedik konzolgeneráció (PlayStation 5 és Xbox Series X | S) életciklusának nagyjából felénél járunk, így nem meglepő, hogy a gyártók elkezdték frissíteni a 2020-ban debütált játékgépeiket. A Sony tavaly decemberben rukkolt elő a PS5 karcsúsított verzióival (lemezes és lemezmeghajtó nélküli verzióban), idén pedig várható a PS5 Pro, a Microsoft pedig január 9-én, Xbox Games Showcase keretében jelentett be három új masinát – hatalmas újdonságokra ugyanakkor senki ne számítson.

A három új Xbox-konzol:

  • All-Digital Xbox Series S 1 TB (Robot White)
  • All-Digital Xbox Series X 1 TB (Robot White)
  • Galaxy Black Special Edition Xbox Series X 2 TB
Microsoft

Az Xbox Series S mindig is egy lemezmeghajtó nélküli gép volt, így a most bejelentett verzió különlegessége mindössze annyi, hogy ebben már 1 terabájtos háttértár kapott helyet, a Blu-Ray lejátszó nélküli Xbox Series X viszont újdonság, korábban ilyen kivitelben nem volt kapható a Microsoft eddigi legerősebb játékgépe. A harmadik modellnél csupán a külső borítás változott (a csillagos eget idéző kialakítással, egyedi kontrollerrel), illetve ez a gép már 2 terabájtos SSD-vel kerül forgalomba.

Valóban új hardvert tehát nem mutatott be a vállalat, a frissített verziókat prezentáló Sarah Bond ugyanakkor elhintette, hogy a cég már javában dolgozik a következő generációs Xbox-on, Phil Spencer pedig arra tett utalásokat az eseményen, hogy a jövőben valamikor tényleg elkészülhet a Microsoft első, hordozható Xbox kézikonzolja.

Kapcsolódó
Mennyibe kerül manapság játszani?
PC, konzol, kiegészítők és játékok. Mennyit kell költeni napjainkban erre a hobbira?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik