Tech

Bemutatkozott az új PlayStation 5

SIE
SIE
Megérkezett a PlayStation 5 Slim, ami nem PlayStation 5 Slim.

Három évvel az eredeti PlayStation 5 érkezése után a Sony október 10-én bejelentette, hogy 2023 novemberében a boltokba kerül a konzol újratervezett, a korábbinál könnyebb és karcsúbb verziója, ami méretében hiába csökkent az alapmodellhez képest, nem kapta meg a PS5 Slim nevet, továbbra is PlayStation 5 néven lesz elérhető. Ez egyben azt is jelenti, hogy a jelenlegi készletek kifutását követően kereskedelmi forgalomban már csak az áttervezett gépeket lehet megvásárolni.

Gépeket, hiszen a PS5-ből létezik lemezmeghajtós, illetve lemezmeghajtó nélküli változat (Digital Edition) is, és a megújulás mindkét verziót érinti: a méretcsökkenés 30 százalékos az eredeti modellekhez képest, a súlyt illetően pedig a Blu-ray-es változat 18, míg az anélküli konzol 24 százalékkal könnyebb.

Változás továbbá, hogy a gépek már 1 terabájt tárhellyel kerülnek forgalomba, illetve a cserélhető fedlapokat is áttervezte a Sony, azok immár két részből állnak oldalanként, ami részben annak köszönhető, hogy a Digital Edition úgy lett kialakítva, hogy utólag vásárolható hozzá lemezmeghajtó, ami az egyik panel helyére illeszthető.

A külön beszerezhető optikai meghajtó ára 120 euró lesz Európában, a sima PlayStation 5-ért 550 eurót kell fizetni, míg a Digital Editiont 450 euróért lehet majd hazavinni. A bevezetés novemberben várható (ennél pontosabb dátum egyelőre nincs), kezdésnek az Egyesült Államokban, aztán idővel a többi régió is sorra kerül.

Hivatalos magyar árakról egyelőre nincs információnk, és érdemes észben tartani azt is, hogy az új konzolok mellé már nem jár olyan talp, amivel a gép már függőleges és vízszintes állapotban is használható. Az alapcsomagban csak a vízszintes tárolásra alkalmas kiegészítő kap helyet, ha valaki állítva akarja majd használni az új játékgépét, annak 30 euróért meg kell vásárolni az ehhez szükséges tartozékot.

SIE Így kerülhet meghajtó a meghajtó nélküli új PlayStation 5 modellre.
Kapcsolódó
Mennyibe kerül manapság játszani?
PC, konzol, kiegészítők és játékok. Mennyit kell költeni napjainkban erre a hobbira?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik