Tech

Már az iPhone-okon is elérhető egy hasznos androidos funkció

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A Samsung Galaxy S24-széria egy nagy újdonsgáot hozott év elején az androidos mobilokra: a Circle to Search opció lehetővé tette, hogy a felhasználó úgy keressen rá egy adott dologra az interneten, hogy egyszerűen bekarikázza azt a kijelzőn.

Az újdonság a jelek szerint most az Androidon túl, az iPhone-osok világába is elérkezik, de az iOS zártsága miatt trükközni kell. Alapvetően két módszer van: az iPhone 15 Pro esetén a Művelet gomb beállításával, így kattintás után indul el, vagy a Koppints hátul funkcióval, írja a hvg.

A két módszerben közös, hogy telepíteni kell a Google alkalmazást a készülékre az App Store-ból.

Az iPhone 15 Pro esetében ezt a Parancsot kell hozzárendelni a gombhoz, így a Művelet gomb lenyomásával a jelek szerint egy képernyőkép készül, és azon lehet egy tetszőleges elemet bekarikázni, és indul is a keresés, teszi hozzá a TechCrunch.

A másik opció, ami minden iPhone 6S utáni készülék esetében működik, már kicsit trükkösebb. Ebben az esetben is szükség van a Google alkalmazás és parancs telepítésére. Ezután nyissa meg a Beállításokban a Kisegítő lehetőségeket, azon belül az Érintés, majd a Koppintás opciót.

Tetszőlegesen választhat a dupla vagy tripla koppintás között, majd az opciók között legalul lesz az, hogy Search your screenshot. Ezt kell kiválasztania, és ezentúl, ha kétszer gyorsan az iPhone hátlapjára koppint az ujjával, a Google Lens keresni kezd az adott képernyőképen.

Kapcsolódó
Riasztást küldött az Apple 92 ország felhasználóinak
Kémfegyverrel kapcsolatos figyelmeztetést küldött az almás cég.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik