Tech

Riasztást küldött az Apple 92 ország felhasználóinak

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Az Apple 92 ország felhasználóinak küldött értesítést, figyelmeztetve őket, hogy kémprogram támadásának válhattak célpontjává. Az értesítés nem fedte fel a támadók kilétét, sem azokat az országokat, ahol a felhasználók értesítést kaptak – írja a TechCrunch.

Az Apple észlelte, hogy Önt egy kémprogram-támadás célozza, amely megpróbálja távolról feltörni az Ön Apple ID-jához társított készüléket”

– olvasható az érintett ügyfeleknek szóló figyelmeztetésben.

Az Apple támogatási oldala szerint az iPhone-gyártó évente többször küld ilyen jellegű értesítéseket a felhasználóknak, és 2021 óta több mint 150 országban értesítette a tulajdonosokat ily módon. Tavaly például épp az NSO Group kémprogramját, a Pegasust sikerült leleplezni ennek következtében.

Az Apple nem részletezte, miért adták ki a figyelmeztetést, elmondásuk szerint ugyanis ha megtennék, a támadók eszerint tudnának változtatni a viselkedésükön. 

A mostani riasztás kapcsán a lap megjegyzi, hogy épp akkor került sor a kiküldésére, amikor sok országban választások közelednek. Többek között Magyarországon, az EU-ban és az Egyesült Államokban is választást tartanak idén.

Kapcsolódó
Beperelte az Apple-t az amerikai kormány
Nem ez az Apple legjobb hónapja: több száz milliárd forintos bírság az EU-tól, aztán per az amerikai kormánytól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik