Tech

Olcsó(bb) hajlítható kijelzős telefonon dolgozhat a Samsung

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
A cég állítólag már javában dolgozik egy Z Fold SE modellen.

2024-ben lesz fél évtizede, hogy a kereskedelmi forgalomban megjelent az első hajlítható kijelzős okostelefon, és ma már ott tartunk, hogy a gyártók jelentős része kínál ilyen modellt, vagy tabletté nyitható fold, vagy az egykori kagylótelefonokat idéző flip variánst. Bár a kínai gyártók fokozatosan nyomják le az árakat, azért a megbízható(bb) márkák készülékei még mindig elég horribilis áron kerülnek forgalomba, gondoljunk csak a 800 ezerért kínált Honor Magic V2-re vagy tavaly nyáron debütált, 770 ezerről induló Samsung Galaxy Z Fold5-re. A dél-koreai gyártó legolcsóbb ilyen jellegű telefonja, a Galaxy Z Flip5 is 490 ezer forintról indult tavaly nyáron.

A konkurencia erősödése persze piacvesztést is jelent a nagy gyártók számára, amit a koreai Sisajournal szerint a Samsung azzal igyekszik ellensúlyozni, hogy olcsósított verziót készít a nagyobbik hajlítható kijelzős modelljéből, a Galaxy Z Foldból. A csúcstelefonok barátibb áras verziója nem áll távol a cégtől, hiszen az elmúlt években a Galaxy S-szériának lett egy SE oldalága (legutóbb az S23 FE), így nem elképzelhetetlennek, hogy a gyártó tervei között szerepel egy Galaxy Z Fold SE.

A koreai lap értesülései szerint a Samsung a processzoron, a kijelzőn, az akkumulátoron és a kamerákon spórolva tudna előállni egy, az alapmodellnél jóval olcsóbb variánssal, és a források már a becélzott árkategóriát is tudni vélik. A cég állítólag egy 800 dolláros (~315 ezer forint, adók nélkül) készülékben gondolkodik, ami elsőre elég irreálisnak hangzik, hiszen ez több, mint 50 százalékos árcsökkenést jelentene az 1800 dollárért kínált nagytestvérhez képest. Az olcsósított Fold ettől függetlenül még simán megvalósulhat, arra viszont kevés az esélyt látunk, hogy egy ilyen telefon a Z Flip modelleknél kedvezőbb áron kerüljön forgalomba.

Kapcsolódó
Nincs mese, az idei a Samsung eddigi legjobb Flip telefonja
Kiderült, hogy az új külső kijelzővel felszerelt készülék jóval többre képes, mint amit az első próbálgatás alkalmával sejteni lehetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik