Tech

Sorra váltják vissza az Apple Vision Prókat Amerikában

Michael M. Santiago / Getty Images
Michael M. Santiago / Getty Images

Nagyjából két hete került kereskedelmi forgalomba az Egyesült Államokban az Apple új kütyüje, sokan azonban már most a visszaváltás mellett döntöttek. A cupertinói cég két hétig hajlandó visszavenni az Apple Vision Pro készüléket, és a közösségi médiában megjelenő bejegyzések szerint többen is élnek majd ezzel – írja a Verge.

A leginkább problematizált pontja az eszköznek a kényelem. A headset sokaknak okozott fej- illetve nyakfájást, valamint utazás során rosszullétet is kiváltott többeknél, ami minden bizonnyal abból fakad, hogy a kütyü súlyának nagy része elől összpontosul. Sokan bőrpirosodásra és szemszárazságra is panaszkodtak, ami azonban a lap szerint nem idegen a korábbi VR/AR-termékektől sem.

Túl drága és megterhelő ahhoz, hogy megpróbáljam megszokni az állandó fejfájást és szemfájdalmat. A következő próbálkozásnál majd visszatérek

– írta egy felhasználó, míg egy másik hozzátette, használni akarta a kütyüt, de végül odáig jutott, hogy félt feltenni. Azonban nem minden felhasználó csak a hardverre panaszkodott. Sokan problematizálták, hogy a Vision Pro nem kínál elég alkalmazást és funkciót ahhoz képest, hogy mennyibe kerül. Persze a VR-pornót is sokan hiányolták a felületről.

Alig pár játék érhető el rá, a YouTube, a Netflix és számos népszerű app pedig csak webes felületen látogatható, így nem használhatók ki a kütyü adottságai. Carter Gibson, a Google moderációval foglalkozó menedzsere bejegyzésében azt hangsúlyozta, hogy az is hatalmas probléma, hogy többfajta fájltípust egyszerűen nem támogat a Vision Pro.

Kapcsolódó
Ezek az Apple Vision Pro legnagyobb hibái Mark Zuckerberg szerint
A rivális Meta Quest VR-szemüvegek gyártója is megnyilatkozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik