Tech

Ezek az Apple Vision Pro legnagyobb hibái Mark Zuckerberg szerint

Andrej Sokolow/picture alliance via Getty Images
Andrej Sokolow/picture alliance via Getty Images

Az elmúlt hetekben rengetegen megnyilatkoztak az Apple új kütyüjéről a Vision Próról, így természetesen Mark Zuckerberg sem maradhatott ki a sorból. A VR-szemüvegek terén rivális Meta vezérigazgatója egyelőre nincs elragadtatva az eszköztől – írja a Verge.

Az Instagram-fiókján kedden közzétett videóban Mark Zuckerberg elmondta, a Meta Quest termékeket ár-érték arányban és minőség tekintetében is jobbnak tartja.

A Facebook alapítója szerint a Quest 3 120 grammal könnyebb, mint az Apple kütyüje, így sokkal kényelmesebb, még hosszabb viselet esetén is. Zuckerberg szerint a Quest emellett nagyobb mozgást is tesz lehetővé, mivel nincs benne vezetékes akkumulátor, és szélesebb a látómezője, mint a Vision Próé.

A milliárdos a fizikai kézi vezérlők hiányát is nehezményezte, bár jelezte, hogy ő maga is rajong a szemkövetésért bizonyos esetekben, és a Quest Pro bemutatása után vissza is térhet a funkció a jövőbeni Meta headsetekben.

Hozzátette: a Vision Pro ugyan jobb szórakoztatási eszköz, a Questben sokkal szélesebb az elérhető tartalmak könyvtára, nem mellesleg pedig hétszer olcsóbb, mint az Apple kütyüje.

Kapcsolódó
Kiderült, mennyire strapabíró az Apple másfélmilliós szemüvege
Több youtuber is komoly próba elé állította a cupertinói cég egyik legdrágább kütyüjét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik