Tech

Kiderült, mikor jelenik meg az Apple Vision Pro

Josh Edelson / AFP
Josh Edelson / AFP

Az Apple tavaly nyáron, a WWDC (Worldwide Developers Conference) rendezvényén mutatta be először a kibővített- és virtuális valóság szemüvegét, amelytől sokan azt várják, hogy fellendítse a napjainkban nem túl felkapott AR-VR-piacot. A specifikációk mellett azonban ekkor még nem lehetett tudni, mikor jelenik meg a boltok polcain a termék – írja a Macrumors.

A cupertinói vállalat most hivatalosan is bejelentette, hogy a február másodikától lesznek kaphatók a kütyük az Egyesült Államokban – az előrendelések pedig már január 19-én megindulnak.

Az Apple ezzel tartja magát a tavaly év végén megjelent pletykákhoz. Az eszközért ugyanakkor alaposan a zsebbe kell nyúlni: 3500 dollárt, azaz körülbelül 1,2 millió forintot kérnek majd érte, amivel bizonyára még az amerikai piacon sem lesz tömegtermék. Az európai piacon egyelőre nem tudni, mikor jelenhet meg az kevert valóság szemüveg.

A cupertinói cég azt is elárulta, hogy induláskor több mint 150 3D-s film- és TV-műsor lesz elérhető az Apple TV alkalmazásában az Apple Vision Pro felhasználói számára. Játékok terén sem panaszkodhatnak, ugyanis a Vision Pro több mint 250 játékot támogat az Apple Arcade-on keresztül, amelyhez a későbbiekben újabb tartalmakat is ígér a cég, teszi hozzá a Verge.

Az alapmodell 256 gigabájtos tárhellyel érkezik, az eszköz és a pánt mellett pedig a csomag részét képezi egy akkumulátor, egy USB-C-s töltőkábel- és adapter, egy tisztítókendő és egy védőtok is. Az indulás pillanatában több mint egymillió alkalmazás lesz elérhető a visionOS App Store-jában, köszönhetően annak, hogy az iOS/iPadOS-appokat is portolni lehet rá.

Kapcsolódó
Idén sem találtak kihívóra az okostelefonok, de jelentkezők azért már akadnak
Még nincs itt az eszköz, ami leváltaná az okostelefonokat, de azért láttunk idén érdekes és ígéretes fejlesztéseket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik