Tech

Legyen óvatos, ha az utóbbi időben vett autópálya matricát

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A napokban megírtuk, hogy történelmi méretű adatszivárgás történt, amely 26 milliárd rekordot érint, és mintegy 12 terabájtnyi információ került ki az internetre, köztük személyes adatok is. A kibertámadásban a VoxPay, Magyarország egyik vezető autópálya-matrica szolgáltatója is érintett, a cég pedig emiatt felhívta a vásárlók figyelmét néhány fontos információra.

Mint írták, az utóbbi időben észlelték, hogy csalók a nevükben küldtek kétes eredetű ajánlatokat autópálya-matrica vásárlására.

Ezekben általában kedvezményes matrica vásárlási lehetőséget kínáltak, ám a cég jelezte, hogy soha nem küldenének ilyen ajánlatokat sem e-mailen, sem sms-ben vagy más csatornán keresztül, ugyanis az e-matricák ára fixen megszabott hatósági ár, ezen felül online vásárlás esetén még kényelmi díj is felmerülhet.

Mindezek mellett kiemelték, hogy soha nem kérnek elérhetőséget, vagy és személyes információt ügyfeleiktől, így aki ilyen megkeresést kap a cég nevében, ellenőrizze a vásárlás hivatalos forrását. A VoxPay közölte, amennyiben bármilyen gyanús tevékenységet észlelnek, azonnal jelezzék azt nekik az ugyfelszolgalat@voxpay.hu e-mail címen.

Kapcsolódó
Történelmi adatszivárgás: 26 milliárd információ látott napvilágot
Jó hír, hogy sok adat már eddig is kint volt a neten, a rossz hogy nemcsak jelszavak, de privát adatok is kiszivárogtak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik