Tech

Fontos funkciótól megfosztva árulhatja óráit az Apple

Tovább folyik a huzavona a legújabb almás okosórákkal kapcsolatban.

Az Egyesült Államokban egy szövetségi bíróság január 17-én ismét megerősítette az Apple Watch Series 9 és Ultra 2 modellek importtilalmát, aminek következményeként a Tim Cook vezette vállalat az USA-ban csak úgy árusíthatja az említett típusokat, ha azokon nem elérhető a véroxigénszint-mérés funkció.

Mindennek persze vannak előzményei: az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága (ITC) még októberben rendelte el az Ázsiában gyártott Apple Watch Series 9 és Apple Watch Ultra 2 okosórák importjának a tilalmát az Egyesült Államokba, ami december végén nagyon rövid időre lépett életbe. Az Apple alig pár napig nem értékesíthette az említett eszközeit az USA-ban, méghozzá azért, mert a Masimo nevű vállalat beperelte a cupertinóiakat, azzal vádolva az almás céget, hogy a kütyük véroxigénszintet mérő funkciója az orvostechnológiai cég szabadalmaira támaszkodik.

Apple Apple Series 9 okosórák.

Az ITC döntésével szemben az Apple sürgősségi kérelmet nyújtott be egy amerikai fellebviteli bírósághoz, ami ideiglenesen felfüggesztette az ITC importkorlátozását, így az okosórák ismét visszakerülhetnek a boltok polcaira az Egyesült Államokban. Ez ugyan nem változott, de aki január 18-án vagy azt követően vette meg az említett órákat, annak a véroxigénszint funkció elérhetetlen – legalábbis addig, míg nem születik újabb döntés az ügyben. A korlátozás a korábban vásárolt készülékeket nem érinti.

A Masimo és az Apple közti perben az előbbi cég azzal vádolja az utóbbit, hogy miután az Apple együttműködést ígérve megismerte a Masimo technológiáját, a vállalat elcsábította az alkalmazottakat, ezzel ellopva a véroxigénszint mérésre alkalmas technológiát, majd azt beépítették az Apple Watch termékekbe. A megvádolt cég természetesen vitatja ezeket az állításokat.

Kapcsolódó
Kiderült, mikor jelenik meg az Apple Vision Pro
A korábbi pletykák pontosnak bizonyultak, februártól lehet megvenni az új kevert valóság headsetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik