Tech

Máris feloldották az Apple Watch-értékesítés tiltását

Michael M. Santiago/Getty Images
Michael M. Santiago/Getty Images
Egy napig nem lehetett árulni az okosórákat, de még nincs vége az ügynek.

Az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága (ITC) még októberben rendelte el az Ázsiában gyártott Apple Watch Series 9 és Apple Watch Ultra 2 okosórák importjának a tilalmát az Egyesült Államokba, ami december végén lépett életbe. Ezen döntés eredményeként az Apple nem értékesítheti a saját eszközeit az USA-ban, ami annak következménye, hogy a Masimo beperelte a cupertinóiakat, azzal vádolva a Tim Cook vezette vállalatot, hogy a kütyük véroxigénszintet mérő funkciója az orvostechnológiai cég szabadalmaira támaszkodik.

A tiltás ugyanakkor nem tartott sokáig.

Az Apple sürgősségi kérelmet nyújtott be egy amerikai fellebviteli bírósághoz, ami felfüggesztette az ITC importkorlátozását, így okosórák ismét visszakerülhetnek a boltok polcaira az Egyesült Államokban. Az ITC január 10-ig reagálhat erre a döntésre, a fellebviteli bíróság pedig vizsgálja a hosszú távú felfüggesztés lehetőségét.

A Masimo és az Apple közti perben az előbbi cég azzal vádolja az utóbbit, hogy miután az Apple együttműködést ígérve megismerte a Masimo technológiáját, a vállalat elcsábította az alkalmazottakat, ezzel ellopva a véroxigénszint mérésre alkalmas technológiát, majd azt beépítették az Apple Watch termékekbe. Az Apple természetesen vitatje ezeket az állításokat, de az ITC végül a másik cégnek adott igazat, és elrendelték a termékek betiltását, amit az érvénybe lépést követő napon felfüggesztett az Egyesült Államok szövetségi körzeti fellebbviteli bírósága.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik