Tech

Nem árulhatja az új óráit az Apple Amerikában

Apple
Apple

Az Apple nem értékesítheti az új, Apple Watch Series 9 és Apple Watch Ultra 2 eszközeit, ugyanis az azokban lévő, a tulajdonos véroxigénszintjét mérő megoldás egy Masimo nevű orvostechnológiai cég szabadalmaira támaszkodik. Ennek következtében októberben az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága (ITC) elrendelte az Ázsiában gyártott kütyük importjának a tilalmát – írja a Reuters.

A probléma akkor kezdődött, amikor a Masimo azzal vádolta az Apple-t, hogy elcsábította az alkalmazottait, melynek nyomán ellopta a technológiáját, és beépítette azt a népszerű Apple Watch termékeibe. Bár az Apple vitatta a kijelentéseket, az ITC végül a másik cégnek adott igazat.

A cupertinói vállalat vezetői egyedül Joe Biden elnöki vétójában bízhattak, amelynek a határideje december 25-e volt – ám ez nem történt meg.

Amerikai elnök egyébként utoljára 2013-ban írta felül az ITC döntését, akkor Barack Obama kormánya rendezett el egy Samsung és Apple közti, hasonló szabadalmi vitát.

Ugyan az Apple fellebbezett a döntés ellen, a cég eltüntette az órákat a hivatalos oldalakról, és jelenleg csupán a belépő szintű SE modell kapható, amelyben nincs véroxigénszint-mérő. Más kereskedőknél, például az Amazonnál, a Best Buynál és a Walmartban ugyanakkor még mindig kaphatók a kütyük.

A technológiai óriáscég kedden sürgősségi kérelmet is benyújtott az Egyesült Államok szövetségi körzeti fellebbviteli bíróságához, hogy állítsa le a tilalmat. A szövetségi vámhivatalnak január 12-én kell meghoznia döntését az üggyel kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik