Tech

Kikerült az internetre a GTA 5 forráskódja

Rockstar Games
Rockstar Games
Folyamatosan érik a csapások a játékvilágot az év utolsó hónapjában.

Alig pár nap van hátra 2023-ból, de még az utolsó pillanatra is jutott olyan hír, aminek kevesen örülhetnek a játékvilágban. A GTA VI első előzetesének kiszivárgása és az Insomniac Games fejlesztőcsapatot ért rendkívül súlyos hackertámadás után december 24-re kiderült, hogy a GTA V forráskódja jó ideje elérhető illetéktelenek számára, mostanra pedig szabadon levadászható az internetről.

Az eredetileg 2013-ban piacra dobott, de máig elképesztően népszerű videójáték forráskódja mellett a soha be nem fejezett Bully 2 fejlesztői verziója, továbbá a GTA VI friss Python-kódja is kikerült az internetre, és mindez jó eséllyel annak a hackernek köszönhető, aki még 2022-ben törte fel a Rockstar Games fejlesztőcsapat szervereit.

A mindössze 18 éves, súlyos autizmussal diagnosztizált Arion Kurtajt egy másik kibertámadásért tartóztatták le, háziőrizetből hackelte meg a népszerű stúdiót, és tettéért pont a napokban ítélték életfogytiglanra, amit egy speciális kórházban kell letöltenie.

A GTA V forrákódjának elérhetővé tétele azért kifejezetten kellemetlen, mert ennek segítségével olyan kifinomult csalások hozhatók létre, amikkel igen könnyen meg lehet keseríteni a GTA Online többmilliós játékostáborának életét.

Kapcsolódó
Nem fizettek, így kiteregették a Sony titkait a hackerek
A Sony és az Insomniac Games komoly árat fizetett azért, hogy nem engedtek a Marvel's Spider-Man 2-t is készítő fejlesztőcsapatot meghackelő kiberbűnözők követeléseinek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik