Tech

Itt a GTA VI első előzetese

A tervezett idő előtt kikerült az internetre a GTA VI előzetese.

Eredetileg december 5-én, magyar idő szerint délután három órakor lett volna a GTA VI első előzetesének premierje, de a videó idő előtt kiszivárgott az internetre (konkrétan az X-ra, vagyis az egykori Twitterre), így a fejlesztő Rockstar Games úgy döntött, nem várja meg a korábban kihirdetett időpontot, és 15 órával hamarabb közétették a kedvcsinálót a YouTube-on, hogy a rajongók normális minőségben élvezhessék azt.

Az előzetes alapján annyi már bizonyos, hogy a fő helyszín ismét a Leonida államban található Vice City (vagyis az általunk ismert Miami videójátékos megfelelője), és a GTV V triója után ezúttal két karakter irányítására lesz lehetőség (Lucia és Jason), az egyikük ráadásul egy nő, ami azért nagy szó, mert utoljára az első két Grand Theft Auto-játékban volt erre lehetőség (illetve a GTA V online módjában).

A GTA VI megjelenés valamikor 2025-ben várható, a sajtóközlemény a PlayStation 5 és Xbox Series X illetve S konzolokat emeli ki platformként, PC-s verzióról – egyelőre – viszont nincs említés.

Rockstar Games

A GTA VI megjelenését órási várakozás övezi, ami többek között annak is köszönhető, hogy az előző, eredetileg 2013-ban megjelent GTA V a valaha készült egyik legsikeresebb videójáték: 190 milliónál is többet értékesítettek belőle, mind a mai napig jól fogy, és a program online komponense még 2023-ban is hatalmas népszerűségnek örvend. Nem elhanyagolható továbbá az sem, hogy a Rockstar Games alkotása minden más szórakoztatóipari terméknél gyorsabban érte el az egymilliárd dolláros bevételt.

Amihez a James Cameron-féle Avatarnak 17 napra volt szüksége, az a GTA V-nek 3 nap alatt sikerült.

Az eredetileg 1997-ben indult Grand Theft Auto-franchise egyes részeiből az elmúlt 26 évben 410 milliónál is többet adtak el, és mindenki kíváncsian várja, hogy a (most még) 2025-re tervezett folytatás képes lesz-e túlszárnyalni az elődjét.

A programot kiadó Take Two Interactive mindenesetre meglehetősen optimista, hiszen amikor a cég közétette a 2024-es pénzügyi év első negyedévére vonatkozó pénzügyi jelentését, abban a vezérigazgató Strauss Zelnick nemcsak azt szellőztette meg, hogy a 2025-ös pénzügyi év során (ez a 2024. április és 2025. március közti időszakot jelenti) piacra dobják a GTA VI-ot, de azt is, hogy jelentős bevétlet várnak a játéktól.

Továbbra is biztosak vagyunk benne, hogy a 2025-ös pénzügyi évben jelentős inflexiós pont várható, amiről úgy gondoljuk, új rekordot hoz a működési teljesítményünkben. Szeretnénk megköszönni minden érintettünknek a folyamatos támogatást, és alig várjuk, hogy elhozzuk ezt az izgalmas új fejezetet.

Az inflexiós pont a bevételek növekedésére utal, ami Zelnick reményei szerint minden korábbinál jelentősebb lesz – ami látva a GTA VI körüli egészen elképesztő érdeklődést, valószínűleg olyan ígéret, amit nem lesz nehéz betartani.

Kapcsolódó
Vice City, San Andreas, China Town Wars – A legjobb GTA-játékok
Idén már biztos bejelentik a GTA-sorozat legújabb részét, és ennek apropóján összeszedtük a sorozat legjobb részeit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik