Tech

Nem fizettek, így kiteregették a Sony titkait a hackerek

Insomniac Games
Insomniac Games
A PlayStation platformot birtokló Sony és az Insomniac Games komoly árat fizetett azért, hogy nem engedtek a Marvel's Spider-Man 2-t is készítő fejlesztőcsapatot meghackelő kiberbűnözők követeléseinek.

A Rhysida nevű hackercsoport még december elején fenyegette meg a Sony érdekeltségébe tartozó PlayStation Studios játékkiadó egyik fejlesztőcsapatát, a Marvel’s Spider-Man 2-t is fejlesztő Insomniac Gamest, hogy amennyiben nem fizetnek váltságdíjat, úgy nyilvánosságra hozzák a stúdiótól hackertámadással szerzett 1,7 terabájtnyi adat érzékeny részleteit. A kiberbűnözők a fenyegetést hitelesnek tűnő, a fejlesztőcsapattól zsákmányolt információk megosztásával támasztották alá, az anyacég Sony kivizsgálást ígért, és a jelek szerint senki nem teljesítette a hackerek követeléseit, ugyanis december 19-én a Rhysida beváltotta az ígéretét, és közkinccsé tették az Insomniac Games-től szerzett információkat.

Cikkünk innentől spoilereket tartalmaz a stúdió jövőjét és a tervezett játékait illetően.

A közzétett anyagok egyrészt érintik a már korábban bejelentett Marvel’s Wolverine című játékot, ami az ellopott infomációk alapján várhatóan 2026-ban jelenik meg. A főszereplő hangját Liam McIntyre szinkronszínész kölcsönzi, és már az is biztos, hogy a játéknak lesz még egy irányítható hőse Jean Grey személyében, akinek Krizia Bajos lesz a hangja. A játékban emellett feltűnnek majd olyan, a Marvel képregényekből jól ismert karakterek, mint Omega Red, Callisto, Viktor Creed, Raven Darkholm és Nathaniel Essex, azaz Mr. Sinister, akinek Troy Baker lesz a hangja.

A Marvel’s Wolverine-ről már eddig is tudni lehetett, hogy külső nézetes akciójáték lesz, a Rhysida pedig közzétett olyan, a programból származó videókat, amiben látszik, hogy a fejlesztők hűek lesznek Rozsomák karakteréhez, így a kézfejéből kinövő adamantium karmokkal igen brutális mészárlást tud végezni az ellenfelek között. A pengék emellett alkalmasak lesznek arra, hogy magas felületeket másszon meg velük a karakter, az érzékszervei segítségével pedig „nyomozni” is tud majd a játék főhőse.

Mindez persze csak a jéghegy csúcsa, ugyanis a hackerek a Marvel’s Wolverine-ből származó információk, artworkok és videók mellett egyes alkalmazottak személyes adatait is nyilvánosságra hozták, illetve a Sony és a fejlesztőcsapat eddig be nem jelentett játékait is felfedték. A közzétett adatok szerint a Sony és az Insomniac a 2025-ös pénzügyi évre tervez egy különálló Venom-játékot, ezt követi majd a 2026-os üzleti évben a Marvel’s Wolverine, a Marvel’s Spider-Man 3-ra a jelek szerint egészen a 2028-as pénzügyi évig kell várni, utána jön egy új Ratchet & Clank, majd a 2030-as üzleti évben érkezik egy X-Men-játék, majd 2033 környékén ennek a folytatása.

A nyilvánosságra hozott adatokból kiderül, hogy a Sony és a Marvel három X-Men játék elkészítéséről állapodott meg (a Wolverine és a két említett X-Men), ezek részben exkluzívok lesznek, tehát csak PlayStation, majd később PC platformra jelennek meg.

Kapcsolódó
A Marvel’s Spider-Man 2 kenterbe veri az elmúlt évek összes szuperhősfilmjét
Az immár két Pókembert felvonultató játék lehengerlő, a történetet pedig úgy kanyarították tovább az alkotók, hogy a Marvel-filmek forgatókönyvírói elbújhatnak szégyenükben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik