Tech

Kiderült, mikor érkezhet az Apple új csúcsterméke

Justin Sullivan / Getty Images
Justin Sullivan / Getty Images

Már februárban kereskedelmi forgalomba kerülhet az Apple új csodakütyüje, a Vision Pro – írja a Bloomberg. A portál újságírója, Mark Gurman azt állítja, megbízható forrásokból tudja, hogy az eszközök gyártása már hetek óta gőzerővel zajlik a kínai gyárakban, a vállalat pedig most növeli a termelést.

Az értesülések szerint a cég szerdán már e-mailben kérte szoftverfejlesztőit, hogy készüljenek fel a Vision Pro érkezésére az alkalmazások tesztelésével. Ez szintén a közelgő megjelenés egyik jele.

Amint a 24.hu korábban megírta az Apple 2024-ben számos új termék kiadására készül, jövőre debütálhat például az AirPods 4 és az iPhone 16-os széria, de a legnagyobb dobás kétség kívül a Vision Pro lesz. Ez a készülék egy kevert (vagy kiterjesztett) valóság szemüveg, amely egy virtuális felületet vetít a valóságra, mintha egy képernyő lebegne előttünk.

A kijelzőn filmeket és sorozatokat lehet nézni, videotelefonálhatunk, valamint több ezer iPad- és iOS-alkalmazást használhatunk rajta, de egy külső kapcsolóval bármikor át lehet vele váltani a külvilágot teljesen kizáró virtuális valóságra is. A headset 3500 dolláros (~1,2 millió forintos) áron kerül majd forgalomba, kezdetben kizárólag az Egyesült Államok területén.

Kapcsolódó
Vision Pro: ez lehet az Apple legnagyobb dobása az iPhone óta
Végre bemutatkozott az Apple Vision Pro, a régóta pletykált virtuális- és kevert valóság szemüveg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik