Tech

Ezekkel az újdonságokkal rukkol elő az Apple jövőre

Idrees Abbas / SOPA Images / LightRocket via Getty Images
Idrees Abbas / SOPA Images / LightRocket via Getty Images

Sok izgalmas fejlesztést dobhat piacra az Apple 2024-ben Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa szerint – írja a 9to5Mac. Az újságíró úgy véli, a vállalat jövő évi újításai végre túlmutatnak majd az iPhone-okon, amelyek több mint 15 éve a cég elsődleges prioritásai.

Ez persze nem azt jelenti, hogy nem számíthatunk új okostelefonokra az Appletől, hiszen várhatóan a szokásos időben, 2024 őszén érkezhet az iPhone 16-os széria.

A rivalda fénybe viszont ezúttal valószínűleg a viselhető okoseszközök kerülnek majd, élen a Vision Pro kevert valóság szemüveggel, amely akár már március előtt debütálhat.

A headset 3500 dolláros (~1,2 millió forintos) áron kerül majd forgalomba, kezdetben kizárólag az Egyesült Államok területén. Az eszköz alapvetően egy virtuális felületet vetít a valóságra, mintha egy képernyő lebegne előttünk, amelyen filmeket és sorozatokat lehet nézni, videotelefonálhatunk, valamint több ezer iPad- és iOS-alkalmazást használhatunk rajta.

Emellett újdonságok érkezhetnek az cég okosóráira, amelyektől azt várják, hogy kelendőbbé teszik az Apple Watch-okat. Az új funkciók között várhatóan vérnyomásmérő és alvási apnoe felismerő is lesz.

Továbbá az év második felében mutatkozhat be az AirPods 4-es széria, amelyből olcsóbb és drágább változat is készül. Amennyiben hajlandóak vagyunk többet fizetni akkor zajszűrőt is kapunk, illetve egy olyan funkciót, amellyel könnyen megtalálhatjuk a fülhallgatók tokját, ha elveszítjük. Az AirPods 4 megjelenésben egyébként az AirPods 3 és az AirPods Pro keveréke lesz, és USB-C csatlakozóval szerelik fel a Lightning helyett.

Kapcsolódó
Vision Pro: ez lehet az Apple legnagyobb dobása az iPhone óta
Végre bemutatkozott az Apple Vision Pro, a régóta pletykált virtuális- és kevert valóság szemüveg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik