Tech

Kiderült, mikor érkezik Európába a legújabb közösségi app

Jonathan Raa/NurPhoto via Getty Images
Jonathan Raa/NurPhoto via Getty Images

A nyáron elindult a Meta új közösségi oldala, a Threads, ami az eredeti koncepció szerint a Twitternek állított volna konkurenciát. Az Instagrammal erősen összekapcsolt szolgáltatás erős rajtot vett: 5 nap alatt 100 millióan regisztráltak rá, azonban európai felhasználók eddig nem találkozhattak a fejlesztéssel, ugyanis az alkalmazás nem felelt meg az EU-s adatvédelmi szabályoknak.

A Meta azóta kitartóan tevékenykedett, hogy megkapja a jóváhagyást, és november vége óta már biztosan tudni, hogy meg fog érkezni az öreg kontinensre is. Mindeddig rejtélye fedte a pontos megjelenés dátumát, azonban nemrégiben az Instagramon megjelent egy funkció, ami lerántotta a leplet.

A saját profilunk jobb felső sarkában található, három csíkkal jelölt menüben, a Threads-fület lekattintva ugyanis egy visszaszámlálót találunk, amelyen december 14-ei dátum szerepel.

Az indulás dátumával kapcsolatban egyébként emlékeztetőt is kérhetünk az alkalmazástól. Mint arra korábbi cikkünkben is írtunk, a késlekedés végére az tehetett pontot, hogy már profil létrehozása nélkül is hozzá lehet férni a platformhoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik