Tech

Végre Európában is elérhető lesz a legújabb közösségi oldal

Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images
Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images

A nyáron elindult a Meta új közösségi oldala, a Threads, ami az eredeti koncepció szerint a Twitternek állított volna konkurenciát. A szolgáltatás sikeres rajtot vett, öt nap alatt 100 millióan regisztráltak rá, azonban európai felhasználók sosem találkozhattak a fejlesztéssel, ugyanis az alkalmazás nem felelt meg az EU-s adatvédelmi irányelveknek.

A Meta azóta kitartóan tevékenykedett, hogy megkapja a jóváhagyást, most pedig úgy tűnik, beért a munka. A The Wall Street Journal értesülései szerint a Meta mostanra minden ponton megegyezett az Európai Unióval, így a Threads 2023 decemberében Európa-szerte elérhetővé válik.

A pontos dátum egyelőre nem ismert, de az is könnyen elképzelhető, hogy még december első felében az alkalmazásboltokba kerül.

A lap egyébként úgy tudja, hogy a Meta abba is belement, hogy profil létrehozása nélkül is hozzá lehessen férni a platformhoz. A Threadsnek jelenleg 73 millió aktív felhasználója van – itt azokat tartják számon, akik havonta legalább egyszer belépnek az oldalra –, szemben az X 365 milliójával. Európa becsatlakozása ugyanakkor újabb lendületet adhat a platformnak, ami az igazat bevallva, ráférne.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik