Tech

Threads: már 100 milliós Zuckerberg új közösségi oldala

Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images
Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images
Őrülten népszerű a Twitter frissen indult riválisa, még a ChatGPT-t is lekörözte.

Mark Zuckerberg cége, a Meta július 6-án indította el a legújabb közösségi szolgáltatását, az Instagram részét képező, a Twitter funkcióit lemásoló Threads alkalmazást, ami július 10-én reggelig bezárólag, tehát mindössze 4 nap alatt elérte a 100 millió regisztrált felhasználót, ezzel lekörözve az eddigi csúcstartó ChatGPT-t is.

A Threads az első két órában érte el a 2 millió felhasználót, és mindössze egy nap kellett a 60 millió regisztrációhoz, és a konkurens Twittert birtokló Elon Musknak sem volt szüksége két napnál töbre, hogy bejelentse, van rá esély, hogy beperli a Metát.

A Threads lényegében egy új mikroblog, aminél elég egy Instagram-fiók a bejelentkezéshez. Egy bejegyzés 500 karakterből állhat, a leghosszabb feltölthető videó pedig 5 perces lehet. Amiben a szolgáltatás különbözik a Twittertől, hogy a TikTokhoz hasonlóan a főképernyőn válogatás nélkül olvashatók a különböző fiókok posztjai, és bár van lehetőség arra, hogy bárkit bekövessünk, egyelőre nincs olyan felület, ahol csak a kiválasztott felhasználók tartalmai olvashatók.

A Threads a világ 100 országában indult el július 6-án, androidos és iOS-alapú eszközökre tölthető le. Európában, így hazánkban egyelőre jogi aggályok miatt hivatalosan nem érhető el az applikáció, azonban Android operációs rendszert futtató okostelefonokra könnyedén letölthető a hivatalos APK fájl, amit telepítve itthon is gond nélkül használható a szolgáltatás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik