Tech

Ezért nem érhető el itthon Zuckerberg új közösségi oldala

Christoph Dernbach / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Christoph Dernbach / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Elon Musk hatalomátvétele óta jelentősen megváltozott a Twitter, aminek a felhasználók nagy része egyáltalán nem örül. Ezt az elégedetlenséget kihasználva indította el a Meta az új mikroblog szolgáltatását, a Threades-et, amire a csütörtöki indulás első néhány órájában már 5 millióan regisztráltak – írja a Guardian.

A Twitter új riválisa azért is lehet vonzó sokaknak, mert csupán egyetlen Instagram-fiók kell a bejelentkezéshez, ezen felül egy bejegyzés a Twitter 280 karakteres limitje helyett 500 karakterből is állhat, valamint a leghosszabb feltölthető videó is 5 percre nőtt. Vannak azonban furcsaságai is az appnak: ha például törölni akarjuk a Threads-fiókunkat, azért az Insta-profilunkat is fel kell áldozni.

Az applikáció már több mint 100 országban elindult, azonban Európa kimaradt ebből a körből.

A Google Bard chatbotot követően tehát a Threads lehet a második nagy internetes szolgáltatás, amely a szigorú EU-s törvények miatt csak jóval később válhat elérhetővé, ha egyáltalán sor kerül rá.

A probléma forrása az Independent szerint az, hogy regisztrációkor a Threads importálni akarja a meglévő felhasználói adatokat az Instagramból, ami az ír adatvédelmi hatóság szerint olyan adatokat érint, mint az egészségügyi, kereséstörténeti, valamint földrajzi adatok. A Metának ezért a hivatalos európai indulás előtt bizonyítania kell, hogy minden eljárása megfelel az EU magánszféravédelmi és adatkezelési törvényeinek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik