Tech

Threads: az emberek máris ráuntak Zuckerberg új közösségi oldalára

Hakan Nural / ANADOLU AGENCY via AFP
Hakan Nural / ANADOLU AGENCY via AFP

Nagy valószínűséggel még a Metánál sem számítottak arra, hogy milyen gyorsan fog terjedni a vállalat Twitter-rivális alkalmazásának, a Threadsnek a híre. Az Instagrammal összehangolt közösségi applikáció július 5-én indult el — az Európai Unión kívül —, tizedikére pedig már el is érte a százmilliós felhasználói számot.

A gyors felfutás hatására — amivel a ChatGPT eszméletlen rekordját is sikerült megdönteni —, sokan azt gondolták, hamarosan akár le is hagyhatja felhasználói  bázis tekintetében a Twittert, a tábor gyorsan elkezdett zsugorodni – írja a Mashable. Mindezt jól mutatja, hogy a Similarweb adatelemző cég szerint a Threads napi aktív felhasználóinak száma 49 millióról 23,6 millióra esett vissza egy hét alatt.

A Threads legjobb napja július 7-én következett el, mindössze két nappal az indulás után, azonban a napi aktív felhasználók száma ettől a naptól kezdve folyamatosan csökkent. Csakúgy, mint az oldalon eltöltött átlagos idő: a július 7-i 21 percről július 14-re alig több mint 6 percre csökkent.

A gyors felfutás oka szakértők szerint az volt, hogy az Instagram-felhasználók számára elképesztően egyszerű volt fiókot létrehozni.

A számok pedig valószínűleg még magasabbak lennének, ha a Threads az Európai Unióban is elérhető lenne. A gyors leépülés a felhasználók szerint abból fakad, hogy az app még mindig nem rendelkezik számos olyan alapvető funkcióval, amelyekkel a Twitter már évek óta igen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik