Tech

Sztereó hangzást és 24 órás üzemidőt ígér a Sonos Move 2

Sonos
Sonos
Két területen is nagyot fejlődött a Sonos új hordozható hangszórója.

A Sonos a lehető legrosszabbkor, a Covid-19 pandémia legelején dobta piacra az első hordozható hangszóróját, a Move-ot, ami végül annak ellenére is sikertermék lett, hogy az emberek jelentős része a megjelenéskor főleg a négy fal között töltötte a szabadidejét. Egy évvel később debütált a szintén hordozható, de jóval kisebb Sonos Roam, szeptember 6-án pedig a gyártó bejelentette a Move 2 érkezését, a korábbinál még jobb hangzást és üzemidőt ígérve.

Sonos

Második generáció

A Move 2 legnagyobb újdonsága, hogy a burkolat alatt a korábbi egy helyett immár két magassugárzó kapott helyet, méghozzá egy mélynyomó társaságában, így ez a Sonos első olyan hordozható, akár a szabadban, a vízparton is használható hangszórója, ami sztereóban szólaltatja meg a kedvenc számainkat. Az eszközre streamelhető a zene Bluetooth kapcsolaton keresztül, de adott a gyártónál alapvetésnek számító Wi-Fi is, amin keresztül simán párosítható két Move 2 a még jobb hangzás érdekében, továbbá ezen megoldással a hangszóró beilleszthető egy már meglévő Sonos ökoszisztémába is.

A kapcsolódó okostelefonos alkalmazásban a hangszóró pillanatok alatt összeköthető a többi Sonos eszközünkkel, és a multiroom megoldásnak hála szinkronban szólhat ugyanaz a zene a nappaliban és a Move 2-nek hála az erkélyen vagy akár a kertben is.

A hangzás mellett hatalmas előrelépés történt az üzemidő terén is: a gyártó ígérete szerint az újdonság akkumulátora akár 24 órán keresztül képes zenelejátszást biztosítani, ami majdnem két és félszerese az első modell kapacitásának.

Sonos Megmaradt a könnyű hordozhatóságot biztosító kialakítás is.

A burkolaton ráadásul már itt is található egy USB-C port, aminek hála elérhető a powerbank funkció, tehát az eszközzel tölthető okostelefon vagy más lemerülőben lévő kütyü. A csatlakozó emellett használható arra is, hogy ezen keresztül kössünk különböző forrásokat (pl. lemezjátszó) a hordozható hangszórónkra. Ehhez viszont most is szükség lesz a külön megvásárolható Sonos Line-In átalakítóra. Az alapcsomag része ugyanakkor a dokkoló töltőgyűrű, amibe egyetlen mozdulattal beilleszthető a szabadban használt/lemerülőben lévő hangszóró.

A Move 2 tervezésekor fontos szerepet kapott a fenntarthatóság is: a csomagolás újrahasznosított alapanyagokból készült, a hangszóró gyártásához is használtak újrahasznosított műanyagot, és ami ennél is fontosabb, az eszköz úgy lett megtervezve és megépítve, hogy könnyen szerelhető legyen, illetve az akkumulátor is cserélhető.

Sonos A töltőgyűrű és az adapter (ami otthon használat esetén dokkolóként funkcionál).

A szabadban sem kell aggódni érte

Elődjéhez hasonlóan a Move 2 is úgy lett kialakítva, hogy a szabadban ne kelljen aggódni miatta, így bírja az ütéseket, a csapadékot, a port és a napot, az IP56 szabvány szerinti védelemnek hála erős vízsugárral akár le is mosható, arra ugyanakkor érdemes lehet figyelni, hogy egy merülést a medencében már nem feltétlenül él túl.

Itt is adott továbbá a Truplay, ami a használat helyszínének akusztikáját figyelembe véve automatikusan beállítja a hangszórót a legjobb hangzás érdekében, illetve megkapjuk a Sonos Voice Control (erről itt írtunk részletesebben), Amazon Alexa és Apple AirPlay2 támogatást is. A Google Asszisztenssel viszont már ez az eszköz sem kompatibilis, ami jó eséllyel arra a perre vezethető vissza, ahol a Sonos azzal vádolta a keresőóriást, hogy jogtalanul használta a szabadalmait a saját okoshangszóróiban.

Sonos Sonos Move 2 színválaszték – de itthon csak a fekete és a fehér lesz kapható.

A Sonos Move 2 szeptember 20-tól lesz elérhető világszerte (így hazánkban is), 500 eurós (hazánkban 200 ezer forintos) áron, a gyártótól már megszokott fekete és fehér színekben. Az eszközből létezik zöld (Olive) változat is, ugyanakkor ez az árnyalat hivatalosan nem lesz kapható Magyarországon.

Kapcsolódó
Era 300: a Sonos megalkotta a hangszórók új generációját
Az Era 300 egy kiváló hangszóró, de sok szempontból megelőzte a korát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik